Gourmetten doe je op een groot en betrouwbaar gourmetstel

Dit gaat waarschijnlijk niet de laatste keer worden dat je met de feestdagen het gourmetstel nodig hebt. Je mag daarom wel net wat meer investeren om voor een gourmetstel te gaan waarop je het best kunt gourmetten. Als je op zoek bent naar een goed gourmetstel, raden we je aan om op de volgende punten te letten:

Gemakkelijk te reinigen

Het stel moet gemakkelijk te reinigen zijn, zodat het na gebruik snel en eenvoudig kan worden schoongemaakt.

Geschikt voor gourmetten

Het stel moet speciaal zijn ontworpen voor gourmetten, met bijvoorbeeld een antiaanbaklaag op de pannen om te voorkomen dat het eten aanbrandt.

Veiligheid

Het stel moet voldoen aan alle veiligheidsnormen en moet een veilig gebruik garanderen.

Gebruiksvriendelijk

Het stel moet gemakkelijk te gebruiken zijn, met duidelijke instructies en een eenvoudig te bedienen temperatuurregeling.

Als het gourmetstel aan al deze eisen voldoet, kan het een waardevolle toevoeging zijn aan elke keuken, of je nu professioneel kok bent of gewoon van gourmetten houdt.

Koop behalve vlees ook groente in

Natuurlijk vinden velen van ons vlees bij gourmetten het lekkerst. Er zijn echter twee redenen waarom het goed is om behalve vlees ook wat lekkere groenten te kopen. Allereerst is dat omdat er misschien gasten mee eten die het wel prettig vinden om het vlees met groente te combineren. Ook al zeggen ze dit vooraf misschien niet, kunnen ze het toch waarderen als ze minstens uit wat groenten kunnen kiezen. Daarnaast zijn er diverse combinaties van vlees en groenten die lekker zijn dan wanneer je helemaal geen groente hebt. Denk aan een combinatie van wat vlees met asperges, uitjes, aubergine of paprika. Heerlijk natuurlijk!

Ventilatie, verlichting en meer

Het is geen goed bewaard geheim dat een avondje gourmetten voor een rommeltje kan zorgen. Bij gourmetten komt er veelal een sterke bakgeur vrij omdat je niet in de buurt van een afzuiger aan het bakken bent. Deze geur kan soms wel dagen in huis hangen. Daarom is het verstandig om tijdens het gourmetten regelmatig te ventileren, zo voorkom je dat de geur dagenlang blijft hangen.

In de buurt van plafond- of hanglampen gourmetten? Dek je lampen dan af met plastic. De kans is groot dat er tijdens het gourmetten vet opstijgt. Dit hecht zich aan de lampen en is er niet zomaar af te krijgen. Je voorkomt door het afdekken van je lampen niet alleen een urenlange schoonmaak, maar ook eventuele beschadigingen.

Klaar met eten? Gourmetstel uit

Jaarlijks komen de meeste ongelukken met gourmetstellen voor wanneer de gourmetstellen onbeheerd aan worden gelaten. Bij menig huishoudens wordt er tijdens het gourmetten een drankje genuttigd waardoor al snel iets kleins als een gourmetstel dat nog aan staat over het hoofd kan worden gezien. Ontzettend gevaarlijk natuurlijk, aangezien er veel hitte van een gourmetstel af komt. Zet daarom een wekker om jezelf te herinneren aan het uitzetten van het gourmetstel.