Premie autoverzekering omhoog door smartphonegebruik

In oktober verhoogt verzekeraar Nationale Nederlanden (NN) de premie van haar autoverzekeringen. Naar verwachten zullen andere verzekeraars volgen.

De voornaamste reden voor de premieverhoging is het toenemend aantal letselschades. Deze zijn onder meer het gevolg van het gebruik van smartphones tijdens het rijden. NN is hierdoor in het tweede kwartaal van 2017 zo’n € 27 miljoen in de min gedoken. Bij de Friese was het verlies zelfs € 44 miljoen, aldus de Telegraaf.

9 op de 10

Volgens Achmea-topman Willem van Duin gebruikt bijna 9 op de 10 automobilisten de smartphone wel eens tijdens het rijden. Achmea heeft geen cijfers bekend gemaakt, maar de trend en de gevolgen ervan baren Van Duin wel zorgen.

Zwaarder straffen

Eerder dit jaar trok ook branchevereniging Verbond van Verzekeraars al aan de bel naar aanleiding van het toenemend aantal letselschades. En afgelopen zomer heeft Veilig Verkeer Nederland een oproep gedaan aan minister Blok van Justitie om het gebruik van de smartphone achter het stuur zwaarder te bestraffen.

Datum24-08-2017

Autoverzekering berekenen

Vul de 4 cijfers van je postcode in en bereken je premie