Oldtimer taxatie

Laat de waarde van je oldtimer vastleggen in een taxatierapport zodat je oldtimerverzekering altijd een uitstekende dekking biedt.

Oldtimerverzekering berekenen

Vul de 4 cijfers van je postcode in en bereken je premie

Taxatierapport onontbeerlijk voor goede oldtimerverzekering

Uw klassieker is uw pronkstuk, uw passie. Dus wilt u hem goed verzekeren. Dan is het belangrijk dat u de waarde kent én deze laat vastleggen in een rapport van een erkend taxateur. Mocht er onverhoopt iets gebeuren waardoor u schade oploopt aan uw oldtimer, dan kunt u dit rapport overleggen aan uw verzekeringsmaatschappij. Om tot een objectieve waardebepaling te komen, stellen de meeste maatschappijen een taxatie daarom verplicht.

Voor een klassieker die is getaxeerd en schade oploopt, krijgt u tot maximaal de volledige taxatiewaarde vergoed. Houd wel rekening met de geldigheid van het taxatierapport! Over het algemeen moet uw oldtimer om de drie jaar opnieuw worden getaxeerd. U heeft het taxatierapport overigens ook nodig om uw bijtelling te bepalen als uw oldtimer op de zaak staat en u hem ook privé rijdt. Ook als u uw klassieker wilt verkopen, is het handig om een objectieve waardebepaling aan de koper te kunnen tonen.

Of een taxatie geldig is, wordt wettelijk geregeld in Artikel 7:960 van het Burgerlijk Wetboek. Vrij vertaald staat hier dat uw verzekeringsmaatschappij de vastgestelde waarde moet erkennen als de erkend taxateur de wettelijke regels heeft gevolgd. Uiteraard moet uw oldtimer wel getaxeerd zijn voordat er schade is ontstaan.

Gemiddeld bent u voor de taxatie van uw klassieker rond de 80 euro kwijt. De meeste taxateurs keuren uw wagen voor dat bedrag op de locatie van uw keuze. Voor een erkend taxateur bij u in de buurt kijkt u bijvoorbeeld in de Gouden Gids of raadpleegt u de website van Oldtimer Nederland.

Wanneer is een auto een oldtimer?

Hoe oud moet je auto zijn voordat je het een oldtimer mag noemen en kan profiteren van de lage premies van een oldtimerverzekering?

Oldtimerverzekering

Zoek je een goede en goedkope oldtimerverzekering? Bereken eenvoudig online je oldtimerverzekering en sluit je nieuwe verzekering online af.