Wanneer oldtimer?

Hoe oud moet je auto zijn voordat je het een oldtimer mag noemen en kan profiteren van de lage premies van een oldtimerverzekering?

Oldtimerverzekering berekenen

Vul de 4 cijfers van je postcode in en bereken je premie

Klassieker eerder oldtimer voor verzekering dan voor belastingdienst

De oldtimerregelingen van verzekeringsmaatschappijen blijven wel gelden voor auto’s vanaf de leeftijd van 20 of 25 jaar. Vaak stellen verzekeraars ook een maximum aan het aantal kilometers dat u per jaar mag rijden met uw klassieker. In sommige gevallen is dit slechts 5.000 kilometer. Het is belangrijk om dit goed te onderzoeken alvorens een oldtimerverzekering af te sluiten, zeker als u uw oldtimer zakelijk rijdt of gebruikt voor woon-werkverkeer.

Houd er ook rekening mee dat u een taxatierapport van een erkend taxateur moet kunnen overleggen als u schade hebt en deze wilt verhalen op uw casco- of all riskverzekering. 

Oldtimerverzekering

Zoek je een goede en goedkope oldtimerverzekering? Bereken eenvoudig online je oldtimerverzekering en sluit je nieuwe verzekering online af.

Taxatie van je oldtimer

Voor een klassieker die is getaxeerd en schade oploopt, krijg je tot maximaal de volledige taxatiewaarde vergoed. Houd wel rekening met de geldigheid van het taxatierapport!